Ердоган і путін домовились про зустріч у Туреччині

14:30, 02.08.2023
Ердоган і путін домовились про зустріч у Туреччині

Ще нещодавно Ердоган зустрічав з почестями Зеленського, а нині чекає на злочинця путіна. (Фото Офісу президента)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та кремлівський диктатор путін домовилися під час телефонної розмови про візит останнього до Туреччини.

 

Як інформує Україна молода, про це заявили в департаменті комунікацій турецького президента у середу.

 

У повідомленні зазначається, що під час розмови Ердоган заявив про важливість продовження Чорноморської ініціативи, яку він вважає «містком миру», та додав, що «не слід вживати заходів для ескалації напруженості» під час війни росії проти України.

 

«Зазначаючи, що довгострокове припинення Чорноморської ініціативи не принесе нікому користі, і що найбільше постраждають країни, які потребують зерна та мають низькі доходи, президент Ердоган додав, що ціни на зернові, які знизилися на 23% протягом періоду впровадження збільшився на 15% за останні два тижні. Президент Ердоган зазначив, що Туреччина продовжить докладати інтенсивних зусиль і дипломатії для продовження Чорноморської ініціативи», – додали у канцелярії президента Туреччини.

 

Також Ердоган подякував господарю Кремля за два протипожежні літаки-амфібії, надіслані росією для боротьби з лісовими пожежами Туреччини, і висловив задоволення зростаючим інтересом російських туристів до Туреччини.

 

Зауважимо, що Туреччина не є підписантом Римського статуту, тому не зобов'язана арештовувати путіна в разі його приїзду відповідно до ордеру, виданого Міжнародним кримінальним судом через депортацію українських дітей.

 

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордери на арешт путіна та Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента рф у справах дитини.

 

Як повідомляла «УМ», днями Львова-Бєлова зізналася у депортації 700 тисяч українських дітей до росії.

 

Наразі російські терористи цілеспрямовано нищать портову інфраструктуру України