Нардеп Сергій Алєксєєв вийшов із СІЗО після внесення застави

16:48, 04.07.2023
Нардеп Сергій Алєксєєв вийшов із СІЗО після внесення застави

Сергій Алєксєєв звільнився із СІЗО, де він провів менше доби. (Фото з телеграм-каналу Михайла Ткача)

Народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Сергій Алєксєєв звільнився із СІЗО, де він перебував під вартою, після того як його друзі внесли заставу у розмірі 2, 264 млн гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це Алєксєєв повідомив у коментарі "Суспільному" у вівторок.

 

Обранець підтвердив, що заставу внесли ще ввечері, 3 липня. Але банківські установи уже не працювали. Тож із залу суду Алєксєєва перевезли до СІЗО.

 

А звільнили депутата з СІЗО по обіді, 4 липня.

 

«Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13-ї години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи», - сказав Алєксєєв.

 

Як повідомляла «УМ», 3 липня у Личаківському районному суді Львова нардепу обрали запобіжний захід: 60 діб тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 2 мільйони 264 тисячі гривень.

 

Про готовність взяти Алєксєєва на поруки заявили 7 народних депутатів, його однопартійців із "Європейської солідарності".

 

Прокурор генпрокуратури Яків Слісаренко просив застосувати до Сергія Алєксєєва запобіжний захід тримання під вартою з можливістю застави 10 мільйонів гривень.