Шольц запевнив Зеленського у фінансовій, політичний та військовій підтримці України, фото

13:47, 14.05.2023
Шольц запевнив Зеленського у фінансовій, політичний та військовій підтримці України, фото

Шольц та Зеленський у канцелярії канцлера ФРН у Берліні. (Фото Офісу президента)

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц прийняв президента України Володимира Зеленського з військовими почестями на червоній доріжці у своїй канцелярії в Берліні у неділю.

 

Військовий оркестр зіграв гімн України.

 

Під час переговорів канцлер запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно.

 

Як інформує Україна молода, про це Шольц заявив на брифінгу після зустрічі з  Зеленським, передають німецькі ЗМІ та Офіс президента у неділю.

 

 

«Ми підтримуємо Україну фінансово, політично, у військовій сфері. Ми будемо продовжувати підтримувати вас так довго, скільки буде потрібно», - сказав канцлер.

 

За його даними, понад мільйон українських громадян знайшли притулок у Німеччині.

 

«Ми солідарні з громадянами України. Тісні відносини між нашими країнами триватимуть десятиліттями», - сказав Олаф Шольц.

 

 

І нагадав про надання Україні нового пакета військової підтримки в розмірі 2,7 млрд євро, включно з танками Леопард-2, бронетранспортерами Marder, системами Iris-T і боєприпасами до них.

 

Тоді як Володимир Зеленський наголосив на важливості притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах та інших звірствах, скоєних російським агресором.

 

Перед тим президента України у своїй резиденції в палаці Бельвю прийняв президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

 

 

У Берліні також заплановані консультації за участю Зеленського спільно з Олафом Шольцом, міністром оборони Борисом Пісторіусом, міністеркою внутрішніх справ Ненсі Фезер і міністеркою закордонних справ Анналеною Бербок.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський вперше з початку російської загарбницької війни прибув до Берліна у супроводі винищувачів.

 

Напередодні уряд Німеччини оголосив про виділення Україні 2,7 мільярдів євро військової допомоги, що є найбільшим пакетом з часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року.