Зеленський прибув у Берлін у супроводі винищувачів

10:41, 14.05.2023
Зеленський прибув у Берлін у супроводі винищувачів

Зеленський поспілкувався з італійськими журналістами перед вильотом до Берліну. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський після візиту до Італії прибув до штаб-квартири німецького Міністерства оборони у Берліні у ніч на 14 травня.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання BILD у Телеграм.

 

ЗМІ опублікували кадри прибуття Зеленського до штаб-квартири Міноборони Німеччини у ніч на 14 травня. Світлини зроблені в берлінському районі Бендлер-блок, де розташована штаб-квартира Міноборони Німеччини.

 

Відомо, що Зеленський прибув у штаб-квартиру на вертольоті з аеропорту Берлін-Бранденбург. Авіалайнер із Зеленським на шляху до столиці Німеччини із Риму супроводжували винищувачі.

 

Це перший візит Зеленського до Німеччини з початку повномасштабної війни в Україні. Глава держави проведе переговори з німецьким президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом.

 

Українського лідера в Берліні зустрів президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

 

Крім того, Зеленський вирушить в місто Аахен на урядовому авіалайнері в супроводі німецьких Повітряних Сил. Там Зеленському вручать Міжнародну премію імені Карла Великого.

 

До приїзду Зеленського уряд Німеччини вирішив виділити Україні найбільший зі свого боку пакет військової допомоги на 2,7 мільярда євро. До нього увійдуть системи ППО, танки, БМП, артилерійські снаряди.

 

Додамо, що в Берліні безпрецедентні заходи безпеки на тлі візиту Зеленського. Перекритий весь центр міста, стоять десятки поліцейських машин, а також водомети. Місцеві журналісти пригадують, що такого не було навіть під час візиту Обами в часи його президенства.


Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском в  межах офіційного візиту до Італії та Ватикану в суботу.

 

Після зустрічі із Зеленським у Римі прем’єрка Італії Джорджія Мелоні заявила, що впевнена у перемозі України у війні проти росії та обіцяє повну підтримку інтеграції нашої держави до Євросоюзу.