Залужний зустрівся з генінспектором Бундесверу Броєром

17:23, 07.05.2023
Залужний зустрівся з генінспектором Бундесверу Броєром

Генеральний інспектор Бундесверу генерал Карстен Броєр. (Фото з відкритих джерел)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч з генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром, говорили про ситуацію на фронті та підготовку до контрнаступу. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в соцмережах у неділю. 

 

«Був радий вітати цього тижня в Україні з офіційним візитом Генерального інспектора Бундесверу генерала Карстена Броєра. Провели конструктивну розмову. Описав ситуацію, що склалася на фронті та розповів про підготовку Сил безпеки і оборони до майбутніх дій задля визволення нашої території»,- зазначив Залужний.

 

Залужний висловив подяку за вже надану Німеччиною військову допомогу: зенітні ракетні комплекси IRIS-T, зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, танки Leopard та інше озброєння.

 

«Висловив сподівання, що у майбутньому усі наші партнери ухвалять вірне рішення і Україна отримає літаки F-16», - додав Залужний.

 

Головнокомандувач ЗСУ та генерал Броєр акцентували на важливості продовжувати підтримувати Україну і надалі, домовилися бути на зв’язку та робити все можливе для посилення нашої обороноздатності.

 

Напередодні Залужний подякував США за черговий пакет військової допомоги  Україні, про який напередодні оголосили у Пентагоні та провів перемовини з командувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі.

 

Як повідомляла УМ, раніше головнокомандувач  ЗСУ Валерій Залужний обговорив з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі по телефону кілька важливих питань, що стосуються України, зокрема, обстановку на фронті та підготовку до контрнаступу.