Залужний у розмові з Міллі: Наша мета – Перемога України

16:49, 06.05.2023
Залужний у розмові з Міллі: Наша мета – Перемога України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив із головою комітету начальників штабів США Марком Міллі ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі по телефону кілька важливих питань, що стосуються України, зокрема, обстановку на фронті та підготовку до контрнаступу.

 

Як інформує Україна молода, про це Залужний повідомив у Telegram.

 

«Підтримую постійний діалог із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Під час телефонної розмови поінформував про обстановку на фронті та підготовку до майбутніх кроків нашої армії для деокупації української території», - написав він.

 

Також Залужний подякував американським партнерам за черговий пакет військової допомоги Україні, про який напередодні оголосили в Пентагоні.

 

«Домовилися з генералом Міллі продовжувати активно взаємодіяти. Наша мета - Перемога України», - резюмував він.

 

Як відомо, США в рамках чергового пакета військової допомоги надішлють Україні боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові озброєння,

 

Зі свого боку Пентагон оприлюднив пресреліз, згідно з яким Україні виділяють озброєння та обладнання на $300 млн. Крім боєприпасів для HIMARS, Міноборони США надішле 155-мм снаряди для гаубиць і артилерії, снаряди калібрів 120 мм, 81 мм і 60 мм для мінометів, ракети для протитанкових ракетних комплексів TOW, ручні протитанкові гранатомети AT4 і Carl Gustaf.

 

Про минулий транш військової допомоги Києву США оголошували 19 квітня. До того моменту загальна вартість такої допомоги досягла приблизно $36 млрд.

 

Як повідомляла УМ, керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі  заявив, що Сили оборони України скували просування російських окупаційній. За його словами, у процесі досягнення своїх тактичних цілей Кремлю доводиться платити за них високу ціну.