Сенатори Ради федерації заочно підозрюються у воєнних злочинах в Україні

17:10, 06.05.2023
Сенатори Ради федерації заочно підозрюються у воєнних злочинах в Україні

СБУ повідомила про підозру всім членам Ради федерації Росії, яка підтримала російську анексію (Фото з відкритих джерел)

Служба безпеки України заочно звинуватила всіх сенаторів російської Ради федерації у пособництві агресивної війни та оголосила усім членам про підозру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба відомства.

 

СБУ підозрює сенаторів за статтями про посягання на територіальну цілісність України та пособництво у веденні агресивної війни. Пресслужба також уточнює, що СБУ та Офіс генерального прокурора зібрали «масштабну доказову базу» на 170 сенаторів, які сприяли окупації регіонів України.

 

Зокрема, сенаторів звинувачують у тому, що в лютому 2022 року вони підтримали ратифікацію так званого «договору про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу» між Росією та угрупованнями ЛНР і ДНР, які фактично контролюють частини Луганської та Донецької областей.

 

Крім того, у жовтні 2022 року сенатори одноголосно підтримали анексію окупованих Росією районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

 

Голова комітету російської Ради федерації з конституційного законодавства та держбудівництва Андрій Клішас вважає, що висунуті СБУ звинувачення не створюють жодних правових наслідків.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада затвердила проєкт постанови №9101, якою назвала політичний режим у рф «рашизмом», а ідеологію - людиноненависницькою