Чапутова, Павел та Зеленський підписали спільну декларацію про підтримку України, фото

17:47, 28.04.2023
Чапутова, Павел та Зеленський підписали спільну декларацію про підтримку України, фото

Президенти України, Словаччини і Чехії підписали документ у Маріїнському палаці в Києві. (Фото Офісу президента)

Президенти Словаччини та Чехії - Зузана Чапутова та Петр Павел, які перебувають з візитом у Києві, разом з президентом Володимиром Зеленським підписали спільну декларацію про підтримку української європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Підписання документа відбулося у Маріїнському палаці в Києві у п’ятницю, 28 квітня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Вдячний Словаччині та Чехії за підтримку інтеграції нашої держави у європейську і євроатлантичну. Відповідні принципи зафіксовані у спільній декларації, яку ми тільки-но підписали», - сказав Зеленський на пресконференції за результатами зустрічі з президентами.

 

 

Глава Української держави також висловив вдячність лідерам і народам Словаччини й Чехії за те, що «ми разом захищаємо нашу свободу та життя наших людей».

 

Перед тим Зеленський провів односторонні переговори з гостями з Праги та Братислави.

 

 

Зокрема, він подякував чеському уряду та всьому суспільству за всебічну підтримку України з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

 

«Дякую за ваш візит, який розпочався з відвідання Бучі та Бородянки. Ми високо цінуємо підтримку з боку вашої країни, вашого суспільства з першого дня повномасштабного вторгнення», – зазначив Володимир Зеленський.

 

 

Тоді як президент Чехії петр Павел висловив підтримку Україні та захоплення рішучістю й сміливістю українського народу, який бореться за свою незалежність.

 

Під час зустрічі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою Зеленський  подякував її країні за гуманітарну та оборонну підтримку України.

 

«Дякую за підтримку українців, які тимчасово перебувають у вашій країні, за підтримку з боку суспільства. Також дякую за потужну підтримку нашої армії на полі бою», – сказав український лідер.

 

Він також відзначив важливість допомоги Словаччини у відновленні нашої країни.

 

 

Як повідомляла «УМ», вранці 28 квітня на Київщину прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова. Лідери спочатку відвідали Бучу та Бородянку на Київщині, які постраждали від російських терористів, а потім приїхали до Києва.