Прем’єрка Естонії Кая Каллас відвідала Бучу та Бородянку

14:09, 25.04.2023
Прем’єрка Естонії Кая Каллас відвідала Бучу та Бородянку

Прем’єрка Естонії Кая Каллас під час візиту в зруйнованій Бучі (t.me/kyivoda)

Прем’єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас з робочим візитом приїхала на Кивщину: відвідала Бучу та Бородянку.

 

Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомила прес-служба Київської обласної військової адміністрації.

 

«Прем’єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас побувала на Київщині. У поїздці регіоном її супроводжував голова Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОВА Дмитро Назаренко та представники місцевої влади»,- йдеться в повідомленні.

 

 

Зазначається, що Каллас відвідала Бородянку. Там побувала біля розстріляного російськими військами пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

У Бучі прем’єр Естонії відвідала місце масових поховань мирних жителів, убитих російськими військовими, розташоване на території храму Святого Апостола Андрія Первозванного.

 

 

Кравченко подякував Каллас за те, що Естонська Республіка з перших днів військової агресії допомагає Україні.

 

 

«Вкрай важливо, що Естонія однією з перших офіційно засудила прагнення росіян знищити українську націю, культуру, історію та ідентичність. Перемогти країну-агресора, захистити свободу та незалежність можна лише спільними зусиллями», – зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єрка  Естонії Кая Каллас під час спільної  пресконференції з президентом Зеленським у Житомирі наголосила на необхідності створити спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності російського диктатора владіміра путіна та інших поплічників, причетних до злочину агресії проти України.