Не треба нас постійно садити за стіл переговорів – Данілов

11:10, 23.04.2023
Не треба нас постійно садити за стіл переговорів – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов (в центрі) замість переговорів просить більше зброї. (Фото Офісу президента)

Припинити постійно саджати Україну за стіл переговорів, натомість - дати достатньо зброї, закликає Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

 

Як інформує УМ, про це 23 квітня він написав у Фейсбуці.

 

За словами секретаря РНБО, "коли мета російського агресора залишається незмінною — знищення України, ініціативи мирного врегулювання, що звучать останнім часом, — це ніщо інше як проросійська миротворчість".

 

"Не треба нас постійно садити за стіл переговорів, дайте нам достатньо зброї. Зброя — найкращий посередник і єдиний зрозумілий для рф аргумент спілкування", - наголосив Данілов.

 

Раніше державний радник і міністр закордонних справ КНР Цінь Ган заявив, що Китай займає неупереджену позицію стосовно "кризи в Україні" і прагне зменшення градуса протистояння та переговорів для її політичного врегулювання.

 

Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголошував, що Європейський Союз не зможе розвивати "нормальні відносини" з Китаєм, якщо офіційний Пекін не скористається своїм впливом на росію, аби переконати її вивести війська з України та закінчити війну.

 

Як повідомляла УМ, посол України у Франції Вадим Омельченко відреагував на скандальні заяви посла Китаю у Франції Лу Шайе з приводу статусу окупованоо росією Криму і України в системі міжнародного права. 

 
Нагадаємо, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що Україні та рф необхідно терміново сідати за стіл переговорів, де Китай міг би бути посередником.