Зеленський побував на кордоні України з Польщею та білоруссю

15:40, 19.04.2023
Зеленський побував на  кордоні України з Польщею та білоруссю

Зеленський зустрівся з українськими прикордонниками та подякував їм за службу (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський приїхав на кордон України з білоруссю і Польщею на Волині та подякував українським бійцям  за їх службу.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у Телеграмі..

 

«Волинь. Кордон України з білоруссю та Польщею. Для мене честь сьогодні бути тут, подякувати нашим прикордонникам за захист державного кордону. За захист нашої держави у Бахмуті. Знаю, як міцно ви там стояли, тримали Бахмут», - наголосив Президент.

 

За його словами, вся Україна пишається тим, що у нас є такі міцні прикордонники. 

 



«Збережіть міць, справедливість та лють, яка є у нас при захисті нашої держави. Всім тільки Перемоги!»,- зазначив Зеленський.

 

Як повідомляється на сайті Президента, Глава держави ознайомився з облаштуванням державного рубежу на цього напрямку.

 

 

Як доповіли Президентові, з метою забезпечення надійного захисту українського кордону та готовності до відбиття можливого вторгнення противника з території білорусі відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

 

Прикордонники продемонстрували обсяг робіт, які були виконані з початку 2022 року задля укріплення кордону з білоруссю в межах Волинської області.

 

Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Главі держави показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

 

Президент поспілкувався з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України та вручив їм нагороди, зокрема, ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, а також медалі «За військову службу Україні».

 

Пам’ять загиблих прикордонників вшанували хвилиною мовчання.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину побував на передовій в Авдіївці та зустрівся з українськими воїнами.