Московія тримає у заручниках 20 тисяч цивільних українців - Лубінець

14:33, 17.04.2023
Московія тримає у заручниках 20 тисяч цивільних українців - Лубінець

Лише під час окупації Київщини росіяни вивезли понад 800 цивільних (Фото з відкритих джерел)

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росія тримає в заручниках щонайменше 20 тисяч цивільних громадян України

 

Як інформує Україна молода, про про це він повідомив в інтерв’ю «Українській правді».

 

«Загальна кількість, яку зараз тримає російська федерація, вона просто шалена. Я можу назвати кількість тільки тих, хто офіційно звернувся до мене, з-поміж родичів цивільних заручників, кого тримає російська федерація. Ця цифра — понад 20 тисяч. Тобто, це просто неймовірна кількість громадян України, яких безпідставно росія затримувала і затримує на тимчасово окупованих територіях України»,— сказав Лубінець.

 

За його словами, лише за час окупації Київської області у березні минулого року загарбники вивезли близько 800 цивільних. 

 

«Тільки з-поміж мешканців Київщини, а Київщина була відносно недовго під окупацією. Тільки за той час цивільних росіяни забрали приблизно 800 осіб»,— сказав Лубінець.

 

Він наголосив на тому, що нині невідомо, скільки точно цивільних утримує країна-агресор, адже родичі утримуваних росією цивільних українців бояться звертатись за допомогою. Тим більше, поки під окупацією перебувають частина Херсонської, Запорізької, Донецька і Луганська області та увесь Крим, тому родичі, які там, не звертаються, бо вони бояться, зазначив омбудсмен.

 

Як відомо, російські загарбники готуються викрасти дітей з тимчасово захопленого Енергодара.

 

Як повідомляла УМ, сотні тисяч може становити кількість депортованих до росії українських дітей.