Підозра у держзраді: суд заочно арештував екснардепа-втікача Кузьміна

09:58, 24.03.2023
Підозра у держзраді: суд заочно арештував екснардепа-втікача Кузьміна

Ренат Кузьмін вже давно "за поребриком" - підозру у держзраді варто було оголошувати раніше. (Фото з відкритих джерел)

Колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» - Ренату Кузьміну, підозрюваному у державній зраді, обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

 

Захід обрано за клопотанням Офісу Генерального прокурора.

 

Як інформує УМ, про це 24 березня повідовив ОфісГенерального прокурора у Телеграм.

 

«Суд ухвалив відповідне рішення на підставі зібраних доказів. Встановлено, що колишній народний обранець напередодні та після повномасштабного вторгнення РФ в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Із березня 2021 по березень 2022 років колишній народний депутат озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер.

 

Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

 

Виконувачем обов’язків Генерального прокурора підписано повідомлення про підозру народному депутату України у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

 

Досудовим розслідування займається ДБР.

 

Як повідомляла УМ, зрадник Євген Балицький обвинувачується в суді в сепаратизмі.