Зрадник Євген Балицький обвинувачується в суді в сепаратизмі

14:42, 01.03.2023
Зрадник Євген Балицький обвинувачується в суді в сепаратизмі

Депутат Євген Балицький, який співпрацює з окупантами, відповість в суді

Незабаром зрадник Євген Балицький, який очолює окупаційну "адміністрацію" Запорізької області, постане перед судом, оскільки досудове розслідування завершено. Його судитимуть за посягання на територіальну цілісність України та колабораціонізм.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомилив Офісі генерального прокурора.

 

Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення РФ екс-нардеп з власної ініціативи почав співпрацю з ворогом. Спочатку за пропозицією окупантів він очолив так звану "військово-цивільну адміністрацію Запорізької області", а із серпня 2022 року псевдогубернатор розпочав активну підготовку незаконного референдуму про так званий "вихід Запорізької області зі складу України та її входження до складу РФ", про що підписав низку незаконних документів.

 

Після оприлюднення у своєму Телеграм-каналі фейкового волевиявлення, він звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з пропозицією про "прийняття Запорізької області до складу РФ як нового суб'єкта".

 

Згодом, 30 вересня 2022 року на "урочистому" заході у Кремлі Балицький підписав незаконний договір про "приєднання території Запорізької області до Росії".

 

Тож за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до РФ.

 

Йому інкриміновано колабораційну діяльність, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 ККУ). 
 


Як повідомляла у Запорізькій області СБУ спільно з ДБР викрили чергового зрадника: підполковник Служби безпеки, який  вів розвідувально-підривну діяльність та зливав дані ворогу.