Імперіаліст путін програв і має вивести війська з України – Шольц

01:35, 06.03.2023
Імперіаліст путін програв і має вивести війська з України – Шольц

Олаф Шольц. (Фото АР)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що у президента рф путіна немає жодних шансів досягти успіху внаслідок імперіалістичної агресії в Україні, тому він має вивести свої війська і визнати поразку.

 

На його думку, відповідальність за припинення війни в Україні залишається саме на путіні.

 

Як інформує Україна молода, про це Шольц сказав у інтерв'ю CNN у програмі "Fareed Zakaria GPS", передає Politico.

 

Зокрема, німецький канцлер заявив:

 

«На мій погляд, необхідно, щоб путін розумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням та своєю імперіалістичною агресією, і що він повинен вивести війська. Це основа для переговорів", - сказав він в інтерв'ю, яке вийшло в ефір у неділю на CNN у програмі "Fareed Zakaria GPS".

 

Олаф Шольц визнав, що річна російсько-українська війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Але запевнив, що не буде змушувати українців йти на незручні компроміси.

 

"Без українців не буде рішень", - сказав Шольц, зазначивши, що Путін явно неправильно оцінив силу України, а також єдність усіх друзів України у протистоянні російському вторгненню.

 

"Дуже важко судити про те, що буде далі в Україні, але є дещо абсолютно зрозуміле: ми продовжуватимемо підтримувати Україну фінансовою, гуманітарною допомогою, а також зброєю", - сказав канцлер ФРН.

 

Пан Шольц також добре відгукнувся про президента США Джо Байдена та його лідерство під час поточної міжнародної кризи.

 

"Він дуже поінформований про міжнародні відносини. Я думаю, що він один із найкваліфікованіших президентів, який знає, як йдуть справи у світі, що важливо в часи, які стають все більш небезпечними", - сказав канцлер.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрілися у Вашингтоні 3 березня. Вони підтвердили намір карати Росію за війну в Україні стільки, скільки буде потрібно.

 

До того ж, США 3 березня також офіційно оголосили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 млн доларів, до якого увійдуть боєприпаси до HIMARS, гаубиць і Bradley та інше обладнання.