Байден і Шольц планують покарати рф за агресивну війну в Україні

11:19, 04.03.2023
Байден і Шольц планують  покарати рф за агресивну війну в Україні

Байден і Шольц під час зустрічі у Вашингтоні (Фото з відкритих джерел)

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц висловили готовність продовжувати санкційну політику проти Росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Білого дому..

 

Під час переговорів у Вашингтоні, президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердили свої наміри притягнути росію до відповідальності за війну в Україні, «стільки разів, скільки буде необхідно»

 

Деталі зустрічі не були опубліковані, але відомо, що головним питанням була ситуація на сході України та агресія росії.

 

Президент США Джо Байден під час зустрічі в Білому домі заявив, що підтримка України канцлером Німеччини Олафом Шольцем "змінила світ" під час війни з Росією. Лідери країн визнали необхідність зміцнення співпраці між США та Німеччиною з метою підтримки міжнародної безпеки та стабільності.

 

Про це повідомляє на CNN.

 

"Ви втрутилися і надали критично важливу військову підтримку, і, знаєте, я б сказав, що крім військової підтримки, моральна підтримка, яку ви надали українцям, була глибокою. І ви сприяли історичним змінам у себе вдома - збільшенню витрат на оборону і відходу від російських джерел енергії - я знаю, що це було нелегко, дуже важко для вас", - заявив Байден, зазначивши, що вони йшли "нога в ногу" в підтримці України.

 

Водночас він додав, що США і Німеччина, як союзники по НАТО, роблять альянс "сильнішим і здатнішим".

 

Зі свого боку Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

 

"Це дуже, дуже важливий рік через дуже небезпечну загрозу миру, яка виходить від вторгнення Росії в Україну. Дуже важливо, щоб ми діяли разом, щоб ми діяли нога в ногу, і щоб ми зробили можливим, щоб ми могли надавати необхідну підтримку Україні протягом усього цього часу", - заявив німецький канцлер.

 

Нагадаємо, на порядку денному переговорів канцлера Німеччини Олафа Шольца з президентом США Джозефом Байденом стоїть питання постачання зброї та боєприпасів Україні. 
 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував поставку в Україну додаткових зенітних самохідних установок Gepard та систем протиповітряної оборони IRIS-T найближчими тижнями. 

 

Як повідомляла УМ, під час несподіваного візиту до України в понеділок 20 лютого президент Джо Байден оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні.