Антикорупційна рада при Міноборони: долучилося 13 громадських організацій

16:27, 13.02.2023
Антикорупційна рада при Міноборони: долучилося 13 громадських організацій

Після корупційного скандалу в Міноборони Резніков оголосив про запровадження громадського контролю. (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив перелік громадських організацій, що долучилися до робочої групи щодо створення антикорупційного дорадчого органу при Міноборони

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Фейсбуці.

 

«Викликів багато. Тому домовилися рухатися максимально оперативно. 

Я вдячний експертам за конструктивну роботу і критику, а також за те, що виявили бажання допомогти прописати всі необхідні процедури. Усю підготовчу роботу з боку Міноборони доручено забезпечити державному секретарю»,— йдеться у повідомленні.

 

За його словами, до робочої групи вже долучилися представники:

— Проєкту реформи оборонних закупівель;

—Проєкту посилення доброчесності та професіоналізму в Міноборони,

—Бігус Інфо;

—Центру оборонних стратегій;

 

—Українського центру дослідження проблем безпеки ім Дмитра Тимчука;

—ГО Демократична сокира;

—ГО Стоп корупції;

—Центру дослідження армії, конверсії та розброєння;

—БО Волонтерський рух;

 

—ГО Разом проти корупції;

—Ради громадського контролю НАБУ;

—ВО Автомайдан;

—Асоціації громадського харчування.

 

Резніков додав, що засідання робочої групи було проведено у п’ятницю.   

 

Після корупційного скандалу навколо Міноборони міністр оборони Олексій Резніков заявив про перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю.

 

Центр протидії корупції повідомив, що Міноборони запросило їх у "робочу групу для напрацювання питань щодо створення громадської антикорупційної ради".

 

Стало відомо, що міністр оборони України Олексій Резніков візьме участь у Контактній групі по Україні та у зустрічі з міністрами країн НАТО.

 

Про це стало відомо із заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга.  

 

«Завтра до нас приєднається міністр оборони України Олексій Резніков. І для участі в Контактній групі, що очолюється США, по Україні, і для зустрічі з міністрами країн НАТО»,- сказав він.

 

Як зазначив Столтенберг, планується разом вирішувати нагальні потреби України. За його словами, ключовим питанням є швидкість логістики. 

 

«Ключові засоби, такі як боєприпаси, паливо та запасні частини, мають бути доставлені до України, перш ніж Росія зможе перехопити ініціативу на полі бою. Швидкість врятує життя»,- додав він.

 

Як повідомляла УМ, на  зустрічі міністрів оборони країн-союзниць України у форматі Рамштайн, що відбудеться 14 лютого,  буде розглянуто тему постачання бойових західних літаків