Буданов очолить Міноборони замість Резнікова

23:28, 05.02.2023
Буданов очолить Міноборони замість Резнікова

Кирило Буданов змінить крісло керівника ГУР на міністерське. (Фото з відкритих джерел)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Кирило Буданов очолить оборонне відомство замість Олексія Резнікова, який залишить це міністерське крісло на тлі корупційних скандалів.

 

Втім, для Резінкова влада підготувала інше урядове крісло – він стане міністром з питань стратегічних галузей промисловості (з цієї посади ще мають звільнити Павла Рябікіна).

 

Як інформує Україна молода, про таке рішення влади повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія після закритого засідання фракції "Слуга народу", яке відбулося пізно ввечері у неділю.

 

«Війна диктує кадрову політику. Час і обставини потребують посилення та перегрупування. Це відбувається зараз і буде відбуватися в майбутньому. Тому:

 

Олексій Резніков у рамках уряду переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по «Рамштайну» й необхідність «підняти» міністерство, яке повинно робити більше.

 

Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, що абсолютно логічно для воєнного часу», - написав Арахамія у Telegram.

 

 

За його словами, МВС очолить Ігор Клименко, а СБУ - Василь Малюк (наразі обидва посадовці очолюють ці структури, як виконувачі обов’язків – Ред.).

 

«Логіка та сама. Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики. Ворог готується наступати. Ми готуємося захищатися й повертати своє», - підсумував керівник монобільшості у Раді.

 

Звільнення Резнікова та Рябікіна мають відбутися на найближчому засіданні, а призначення нових керівників – через одне засідання Ради.

 

Фракція "Слуга народу" вже готова проголосувати за ці рішення. Зокрема, заступниця голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла підтвердила це у Facebook:

 

«Кадрові ротації в уряді. МОУ і Мінстратегпром звільняємо. Подаються на постійних керівники СБУ та МВС».

 

У неділю очільник Міноборони Олексій Резніков розгорнув неабияку інформаційну активність на посаді, яка виглядала, як прощальна.

 

Як повідомляла «УМ», в січні розгорівся харчовий скандал – ЗМІ стверджували, що ділки з Міноборони закуповують продукти для військових за завищеними цінами через фірму-«прокладку».

 

Втім, Резніков спочатку все спростовував і навіть погрожував покарати журналістів та тих підлеглих, які нібито «злили» фейкову інформацію.

 

Але згодом вгамувався, а його заступник В'ячеслав Шаповалов написав заяву про звільнення. Нині Шаповалов арештований судом.

 

Вже 3 лютого стало відомо, що посадовців Міноборони спіймали на розкраданні грошей під час будівництва казарм.

 

Також звільнився виконувач обов’язків керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв. ЗМІ повідомляли, що в нього нібито знайшли російський паспорт, однак ця інформація виявилася фейком і журналіст, який її поширив, попросив вибачення за це.

 

Звільнився і скандально відомий директор департаменту закупівель Міністерства оборони Богдан Хмельницький.