Богдан Хмельницький звільнений з Міноборони через харчовий скандал

11:09, 25.01.2023
Богдан Хмельницький звільнений з Міноборони через харчовий скандал

Клубок розплутується у харчовому скандалі в Міноборони. (Фото з відкритих джерел)

Голова антикорупційного комітету ВРУ Анастасія Радіна повідомила, що директор департаменту закупівель Міністерства оборони Богдан Хмельницький звільнений з посади через скандал, пов’язаний із продуктовими закупами.

 

Як інформує Україна молода, про це Радіна написала  у Фейсбуці.

 

«Звільнено директора департаменту закупівель Міністверства оборони Хмельницького і профільного заступника Міністра Шаповалова»,— йдеться у повідомленні.

 

При цьому голова комітету наголосила що очільник оборонного відомства «не має юридичних претензій до автора журналістського розслідування».

 

Також на засіданні комітету представниця НАБУ повідомила, що за фактами щодо можливого зловживання службовим становищем під час укладення контрактів від 23 грудня 2022 року зареєстровано кримінальне провадження та здійснюється досудове розслідування.

 

Хмельницький вже був замішаний у корупційний скандал - у серпні 2022 року він фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів коштів міністерства  під час закупівлі військової амуніції.

 

Як повідомляла УМ,  21 січня стало відомо, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче  у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Грудневу угоду з "Актив компані" від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів  під час закупівлі військової амуніції.

 

Міноборони назвало інформацію про задорогі харчі брехнею та маніпуляцією  та обіцяло звернутися до СБУ.

 

Міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони в корупційних закупівлях, пов’язав появу інформації про тендери з "Рамштайном" і заявив, що винного за злив покарають.

 

Державне бюро розслідувань в середині січня повідомило, що заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових, а Національне антикорупційне бюро заявило, що почало розслідування про харчі ще до розголосу  в ЗМІ.

 

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку і був звільнений  24 січня на тлі скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових.