Глобальний удар по корупції: Малюк обіцяє нові обшуки посадовців

18:10, 01.02.2023
Глобальний удар по корупції:  Малюк обіцяє нові обшуки посадовців

Очільник СБУ Василь Малюк. (Фото СБУ)

Очільник СБУ Василь Малюк заявив, що масштабні оперативно-слідчі заходи, проходять за завданням президента і направлені на боротьбу із внутрішнім ворогом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

За словами Малюка, йдеться про відпрацювання осіб, котрі своїми діями шкодять безпеці держави у різних сферах: зрадників України і агентів російських спецслужб; представників організованої злочинності; посадовців, чиновників і корупціонерів, котрі підривають економіку країни і стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу тощо.

 

Цього дня в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ.

 

СБУ обіцяє поступово інформувати суспільство про результати слідчих дій і найближими днями.

 

«Ми виконуємо завдання, поставлене президентом України Володимиром Зеленським, і синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогу. І яскраве свідчення цьому – масові обшуки, вручення підозр та затримання зловмисників різного калібру. Це тільки перший етап тієї комплексної і системної роботи, яку вже проводить Служба безпеки. Й ми не плануємо зупинятися! Кожен злочинець, який має зухвалість шкодити Україні, особливо в умовах війни, повинен чітко усвідомити – ми вдягнемо кайданки йому на руки. СБУ докладе до цього максимум зусиль»,— йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував уже «сьогодні» звільнення всього керівного складу митної служби, а також посадки навесні.

 

1 лютого стало відомо про низку обшуків, які проводять СБУ та ДБР та оголошення про підозру. Зокрема йдеться про обшуки в столичній податковій, у олігарха Ігоря Коломойського щодо «Укрнафти»  у ексочільника МВС Арсена Авакова, у забудовника нардепа від забороненої ОПЗЖ Вадима Столара.

 

Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексзаступнику директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, екс-заступнику міністра оборони Вячеславу Шаповалову  та колишньому заступнику держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку.