Олена Хоменко стала віце-президенткою ПАРЄ

18:02, 23.01.2023
Олена Хоменко стала віце-президенткою ПАРЄ

Депутатка ВР від «Слуги народу» Олена Хоменко. (Фото з відкритих джерел)

Представниця комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олена Хоменко стала віце-президенткою Парламентської асамблеї Ради Європи та увійде до складу БЮРО Асамблеї, що формує порядок денний і впливає на багато важливих рішень.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомила голова постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Марія Мезенцева.

 

«Вітаємо Олену Хоменко, яку було обрано віце-президенткою ПАРЄ, 18 колег разом з Оленою були затверджені щойно», – написала вона.

 

Представниця Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олена Хоменко увійде до складу БЮРО Асамблеї, що формує порядок денний і впливає на багато важливих рішень. Вона також буде очолювати засідання самого ПАРЄ найближчим часом.

 

Парламентська асамблея Ради Європи у своїй резолюції визнала необхідність створення міжнародного трибуналу для вищого російського політичного керівництва. Це вагоме рішення, адже до складу ПАРЄ входять 46 країн.

 

Як повідомляла УМ, Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) знову обрано Тіні Кокса. Він переміг Олександра Мережка з великим відривом.