Годжес скептично оцінює заявлені плани рф у війні

16:53, 23.01.2023
Годжес скептично оцінює заявлені плани рф у війні

Генерал Годжес має великий сумнів, що росія здатна збільшити свою армію до 1,5 млн осіб

Екскомандувач військами США в Європі генерал Бен Годжес заявив, що він не впевнений, що росія здатна збільшити чисельність своєї армії  до 1,5 млн осіб.

 

Як інформує Україна молода, про це Годжес заявив у інтервʼю NV. 

 

«Якщо ми кажемо про людський ресурс, то треба буде забирати чоловіків з заводів, з підприємств, які Росії необхідні. Незрозуміло, як Росія планує забезпечити цих людей зброєю, вдягнути, де вони знайдуть сержантів, щоб тренувати їх, офіцерів, щоб командувати ними, де вони мають перебувати – це питання доволі системне і широке. При тому, що Україна розвиває свої можливості по мобілізації, я не впевнений, що Росія здатна на це»,– зазначив американський генерал. 

 

На думку Годжеса, можливо, Росія хоче розширити свою армію для залякування Заходу – щоб там не допомагали Україні. Екскомандувач військами США в Європі також розповів, що росіяни вже програють українцям, тож навряд планують розширити війну на інші держави за рахунок цієї військової реформи. 

 

«Я навіть двох добрих аргументів не можу підібрати, щоб зрозуміти, чому б вони хотіли робити реформу саме з такими цілями. Вони вже програють в Україні, тож як вони планують розширити цей конфлікт ще й з залученням країн НАТО? Я думаю, це найменше, чого б вони хотіли під час такого дуже прямого конфлікту, що вони мають зараз. Але я розумію, що вони намагатимуться примусити нас втратити волю та перестати допомагати Україні»,– розповів генерал. 

 

Нагадаємо, у грудні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про необхідність довести чисельність армії до 1,5 млн осіб. До цього числа мають входити щонайменше 670 тис. контрактників. 

 

Окрім того, у планах – поетапно збільшити призовний вік від 18 до 21 року з граничним віком до 30 років. 

 

Зауважимо, що головна перевага Росії у війні проти України – це кількість людей і безжалісність. Таку оцінку дав офіцер Армії оборони Ізраїлю, воєнний аналітик Ігаль Левін. За його словами, Україні для протистояння та перемоги необхідне важке озброєння та безперервний потік зброї аж до перемоги.

 

Як інформує Україна молода, екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес  заявив, що російський флот та авіація у тимчасово окупованому Криму незабаром відчують чималий дискомфорт.