Годжес обіцяє армії рф у Криму «некомфортне життя»

13:43, 19.01.2023
Годжес обіцяє армії рф у Криму «некомфортне життя»

Бен Годжес прогнозує дуже некомфортне життя російському флоту в Криму

Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес  заявив, що російський флот та авіація у тимчасово окупованому Криму незабаром відчують чималий дискомфорт.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив уТвіттері, коментуючи наступний пакет військової допомоги США Україні.

 

«GLSDB (ракети малого діаметра наземного запуску) зменшать сховок для росіян. Життя скоро стане дуже некомфортним для російського флоту, авіації та вантажників боєприпасів у Криму, уздовж "сухопутного коридору"... і, сподіваюся, незабаром для ремонтних бригад на Керченському мосту», - зазначив Годжес.

 

Як відомо, США готують нову військову допомогу українцям, вартість якої може сягнути $2,6 млрд, та включатиме понад сотню одиниць бойової техніки й тисячні поставки боєприпасів.

 

«Якби Україна була у НАТО, Росія не напала б»,—премʼєрка Фінляндії.

 

 У Пентагоні погодились, що Україна потребує далекобійних ракет.  У Давосі посилили тиск на Шольца, щоб він дозволив поставки танків Україні. Очікується, що він включатиме майже 100 бойових машин Stryker і щонайменше 50 броньованих машин Bradley. 

 

Водночас мова про танки, які просила Україна, не йде. 

 

Чиновники заявили, що цифри можуть змінитись після того, як адміністрація президента Джо Байдена завершить обговорення пакету. Очікується також, що допомога включатиме тисячі боєприпасів,  зокрема ракети для систем ППО. 

 

«Заява очікується цього тижня, коли керівники оборонних відомств США, Європи та інших регіонів зберуться у Німеччині, щоб обговорити військову підтримку України»,– зазначає видання.

 

Як повідомляла УМ, представник  Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що США не диктуватимуть Україні, які саме цілі їй вражати для захисту своєї суверенної території від російської агресії. Це стосується і Криму.