Зеленський доручив СБУ та Нацполіції з'ясувати обставини трагеді у Броварах

13:27, 18.01.2023
Зеленський доручив СБУ та Нацполіції з'ясувати обставини трагеді у Броварах

Палаючий дитсадок у Броварах після авіатрощі гелікоптера з керівництвом МВС України. (Фото з відкритих джерел)

Співчуття рідним і близьким загиблих у катастрофі гвинтокрила в Броварах Київської області висловив Президент Володимир Зеленський та доручив СБУ разом з Нацполіцією з'ясувати обставини трагедії.

 

Як інформує УМ, про це 18 січня написав Зеленський у Telegram та керівник його офісу Єрмак.

 

«Сьогодні в Броварах Київської області сталася жахлива трагедія. Розбився гелікоптер ДСНС, на місці падіння виникла пожежа», - написав, зокрема, президент України.

 

Президент повідомив, що доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося.

 

За словами президента, станом на даний час 16 людей загинули. Серед них міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники, екіпаж гвинтокрила. Також було травмовано 25 людей, серед них 10 дітей. Точне число жертв трагедії наразі встановлюється.

 

"Станом на цю хвилину загинули три дитини. Невимовний біль. Гвинтокрил упав на територію одного з дитячих садочків", - додав Зеленський.

 

"Мої співчуття всім рідним і близьким загиблих! Денис, Євген, Юрій, команда МВС... справжні патріоти України. Світла памʼять! Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок!" – написав президент.

 

Також на трагедію у Броварах відреагував керівник ОП Андрій Єрмак. Він назвав загиблих справжніми патріотами та людьми честі.

 

"Денисе, ти був одним із тих, хто ще більше проявився після 24 лютого. Був тут з першої хвилини, працював нон-стоп. Справжній, надійний, інтелігентний, ти багато зробив для нашої перемоги. Співчуваю близьким загиблих, співчуваю батькам дітей. Все це дуже боляче", - написав Єрмак.

 

В авіакатастрофі гелікоптера Державної служби з надзвичайних ситуацій у Броварах, за уточненою інформацією станом на 12.30, загинули 16 людей, троє з них – діти.

 

У свою чергу  речниця Нацполіції Мар’яна Рева в ефірі національного телемарафону:  «Наразі, за тією інформацією, яка є уточненою на цей момент, 16 загиблих осіб внаслідок цієї авіатрощі. Троє загиблих – діти. Крім того 25 осіб перебувають у медзакладах, їм надається кваліфікована допомога, 10 травмованих із них – дітки. Декілька осіб – у тяжкому стані в реанімації», - сказала, зокрема, речниця МВС.

 

Зараз на місці трагедії продовжують працювати слідчі НПУ, СБУ і ДБР. Поліція робить подомовий обхід, опитуючи свідків. Правоохоронці просять тих, хто бачив проліт вертольота ДСНС, звернутись до них та надати свідчення.

 

Крім того начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко у Фейсбуці повідомив, що керівництво Міністерства внутрішніх справ, яке загинуло внаслідок падіння гелікоптера у Броварах, летіло на Харківщину.

 

«Сьогодні я мав зустріти, мав потиснути руки, мав… побачити не тільки керівників, ні, - Друзів, яких Поважав, яких чекав. Розмовляв вчора, сьогодні, зі всіма, хто був на борту, поговорив і виїхав зустрічати, зустрічав. Неможливо передати словами, неможливо просто повірити!» - написав Тимошко.

 

Нагадаємо, що вранці 18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка упав гвинтокрил – спалахнула пожежа.

 

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом наразі відомо про 18 жертв, серед яких 3 дітей.

 

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що трагедія з падінням гвинтокрила у Броварах сталася під час польоту міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського в одну з гарячих точок України, де тривають бойові дії.

 

За даними ДСНС у результаті катастрофи занигуло 17 людей, за даними місцевої влади 18.

 

Як повідомляла УМ, у авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво МВС.