Столтенберг закликав готуватися до нових наступів росії на Україну

17:34, 30.12.2022
Столтенберг закликав готуватися до нових наступів росії на Україну

Столтенберг попередив про нову хвилю наступів з боку росіі (Фото з відкритих джерел)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що росія, попри поразки на полі бою, залишається небезпечною. Тому українцям і світу слід готуватися до нових довгострокових наступів росії в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив в інтерв’ю DPA.  

 

«Ми підтримуємо право України на самооборону. Нам також потрібно розуміти контекст: масовані російські атаки на цивільну інфраструктуру з метою позбавити українських мирних жителів води, опалення та електроенергії взимку. Безумовно, путін намагається перетворити зиму на зброю проти мирного населення. Це не напад на військові об’єкти з побічними збитками для цивільного населення. Це масова атака на цивільне населення, тому що мільйони українців позбавлені цих основних послуг»,– сказав Столтенберг.

 

За його словами, військова підтримка України – це найшвидший шлях до миру. Це спосіб переконати путіна, що він не досягне своєї мети – взяти під контроль Україну.

 

Разом з тим Столтенберг вважає, що до закінчення війни ще далеко.

 

«Немає жодних ознак того, що путін змінив свою загальну мету цієї війни. Це контроль над Україною. Вони мобілізували багато нових військ. Багато з них вже навчені. Вони продемонстрували готовність терпіти болісні втрати, і вони звертаються до інших авторитарних режимів, включаючи Іран, щоб отримати більше боєприпасів і більше зброї. Це ще не кінець. Війни непередбачувані, але ми повинні готуватися до довгострокових і нових російських наступів. Ми не повинні недооцінювати росію»,– сказав генсек НАТО.

 

Кремль свідомо хоче паралізувати Україну Столтенберг закликав захистити українську інфраструктуру.

 

Як повідомляла УМ, на переконання Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга,, росія готується до тривалої війни в Україні.