Війна рф проти України є найжорстокішою з усіх можливих - президент Фінляндії

16:03, 16.11.2022
Війна рф проти України є  найжорстокішою з усіх можливих - президент Фінляндії

Президент Фінляндії наголосив, що росія воює не з солдатами, а з цивільним населенням України (Фото: yle.fi)

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо назвав агресію росіян проти українців найжорстокішою з усіх можливих війн. Тому світові слід зосередитися на Україні, яка потерпає від нападів росії на цивільне населення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Yle. 

 

«Це не боротьба з солдатами, а боротьба з цивільним населенням. Зруйновано стільки інфраструктури, що українцям важко виживати»,- заявив Нііністьо.

 

За словами фінського президента, агресія росії проти мирних українців - найжорстокіша війна з усіх можливих.

 

Нііністьо також вважає, що всі обставини, пов'язані з падінням ракети в Польщі, потребують ретельного розслідування. Він уже висловив співчуття президенту Польщі Анджею Дуді.

 

Як повідомляла УМ, росія 15 листопада здійснила масштабний ракетний обстріл України, зафіксоване влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки. Українські сили ППО збили понад 70 ракет із понад 90 запущених росією.

 

Також учора в польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

 

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає жодних ознак того, що ракета, що впала на територію Польщі у вівторок, була навмисною атакою на члена НАТО з боку росії.