Ракетний терор: ППО збили 70 ракет, 15 об'єктів інфраструктури вражено

20:40, 15.11.2022
Ракетний терор: ППО збили 70 ракет, 15 об'єктів інфраструктури вражено

Внаслідок ракетної атаки рашистів по критичній інфраструктурі України, понад сім мільйонів людей залишилися без світла

Заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що з 90 російських ракет, що були випущені ворогом по украінських містах, ППО збили 70, але є влучання у 15 енергооб'єктів, внаслідок чого у понад 7 мільйонів людей залишилися без світла.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Тимошенко у Telegram, Протиповітряні сили.

 

«Ворог випустив по Україні понад 90 ракет. Наші ППО збили 70! Але є влучання – пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури»,— йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, в районі Києва підрозділами ППО збито 18 ракет з 21.

 

За словами Тимошенка, через влучання є відключення світла у Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

 

Зараз понад 7 мільйонів абонентів без світла.

 

За попередніми даними Повітряних сил, знищено 73 крилатих ракет ворога та усі 10 дронів-камікадзе. Окупанти задіяли 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту Росії та іранські ударні дрони-камікадзе "Shahed-136/131".

 
Усього було випущено понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря та з Ростовської області, а також близько 20 ракет "Калібр" морського базування з акваторії Чорного моря та 10 дронів-камікадзе.
 
Вдень 15 листопада ракетних ударів було завдано  по Києву, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях.

 

Сили ППО працювали  у Києві, в Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Сумській та Житомирській областях.

 

Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, російські загарбники випустили по Україні близько 100 ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 15 листопада, російські загарбники випустили по Україні близько сотні ракет, перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.Ворог атакував Хмельницьку, Рівненську, Волинську, Львівську, Житомирську, Вінницьку, Дніпропетровську, Полтавську та  Харківську області.