Сі Цзіньпін закликає припинити війну в Україні шляхом переговорів

10:52, 15.11.2022
Сі Цзіньпін закликає припинити війну в Україні шляхом переговорів

Лідер Китаю Сі Цзіньпін з дружиною під час візиту на Балі. (facebook.com/chinadaily)

Китайський лідер Сі Цзіньпін офіційно заявив про необхідність проведення мирних переговорів для припинення війни в Україні під час саміту G20 на Балі.

 

Водночас, він жодним словом не засудив Кремль за неспровоковане військове вторгнення в Україну.

 

Як інформує Україна молода, позицію лідера КНР, озвучену на полях саміту, наводить CNN у вівторок.

 

«Сі Цзіньпін наголосив, що позиція Китаю щодо української кризи зрозуміла й послідовна, він виступає за припинення вогню, припинення війни та мирні переговори», - йдеться у звіті про двосторонню зустріч китайського лідера з президентом Франції Еммануелем Макроном, опублікованому державною телекомпанією CCTV.

 

Хоча офіційний Пекін послідовно закликав до припинення військових дій в Україні, він відмовився засудити вторгнення росії. Замість уряд Китаю закликав визнати "законні інтереси безпеки всіх сторін", поклавши при цьому провину за конфлікт на США і НАТО.

 

Як повідомляла «УМ», Генеральна асамблея ООН на спеціальній сесії ухвалила резолюцію, в якій міститься заклик до росії відшкодувати збитки, завдані повномасштабною агресією.

 

При цьому Китай проголосував проти резолюції.

 

Напередодні лідер КНР Цзіньпін зустрівся з президентом США Байденом на Балі, де обидва лідери наголосили на недопустимості застосування ядерної зброї.