Байден та Цзіньпінь зустрілися на Балі

13:41, 14.11.2022
Байден та Цзіньпінь зустрілися на Балі

Лідери США та Китаю обговорять низку важливих питань

Президент США Джо Байден і президент Китаю Сі Цзіньпін зустрілися на Балі перед самітом G20.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.

 

Байден і Сі Цзіньпін потиснули один одному руки в готелі у понеділок перед їхньою першою особистою зустріччю з моменту вступу Байдена на посаду.

 

«Радий вас бачити»,— сказав Байден Сі перед тим, як вони приєдналися до офіційних осіб США та Китаю. Обидві сторони сиділи за довгими столами для переговорів.

 

«На мій погляд, ми розділяємо відповідальність — показати, що Китай і Сполучені Штати можуть впоратися з нашими розбіжностями, запобігти конкуренції від конфлікту та знайти шляхи для кращої співпраці»,— сказав Байден, починаючи переговори.

 

Сі Цзіньпін сказав, що обидві сторони "мають знайти правильний напрямок" і "підняти відносини".

 

«На даний момент китайсько-американські відносини знаходяться в такій ситуації, що ми всі дуже дбаємо про них, тому що це фундаментальний інтерес наших двох країн і народів, і це те, чого очікує від нас міжнародна спільнота»,— сказав він.

 

Очікується, що переговори лідерів Китаю та США триватимуть щонайменше дві години, після чого Байден планує провести пресконференцію.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України готує офіційне звернення із закликом до міжнародних партнерів виключити росію із «Великої двадцятки» (G20).