Кримська платформа: Зеленський озвучив ідею деокупації територій Молдови, Грузії та Японії

14:40, 25.10.2022
Кримська платформа: Зеленський озвучив ідею деокупації територій Молдови, Грузії та Японії

Володимир Зеленський виступає на парламентському саміті Кримської платформи (Фото Офісу президента)

Український президент Володимир Зеленський висунув ідею щодо звільнення територій Молдови, Грузії та Японії, що тимчасово перебувають під контролем росії.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у вівторок, 25 жовтня, виступаючи на першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи у Загребі.

 

За словами глави держави, саме цей майданчик може стати стартом для реалізації зазначених проектів.

 

«Ми повинні зробити формат Кримської платформи стартом для інших гуманітарних і дипломатичних платформ, які сприятимуть деокупації інших територій, які колись були поневолені - від Придністров’я,  та Абхазії до Північних територій (Курильські острови),— закликав Зеленський.

 

При цьому він додав, що «відродженням справжнього миру» може розпочатися саме з визволення українського Криму.

 

«Російський потенціал агресії буде знищено докорінно, коли український прапор буде знову на своєму законному місці - у містах та селах Криму. Крим має бути звільнений від його використання Росією в якості плацдарму. Тоді світ відчує, що втрат більше не буде, а люди відчують, що світ стає безпечнішим», — наголосив президент.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський домовився з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове скликання засідання G7 та обговорив з ним посилення тиску на росію та відновлення пошкодженої інфраструктури України.