Пентагон розкрив деталі нового пакету військової допомоги для ЗСУ

13:23, 15.10.2022
Пентагон розкрив деталі нового пакету військової допомоги для ЗСУ

Американські військові вантажать зброю і боєприпаси для ЗСУ. (defense.gov)

Президент США Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України, що становитиме 725 млн доларів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Білого дому.

 

До цієї допомоги входять оборонні вироби та послуги Пентагону, а також військове навчання.

 

Так, до списку нового пакету військової допомоги увійшли додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), 23 тисячі 155-мм артилерійських снарядів, 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, 5 тисяч 155-м снарядів для систем дистанційного протитанкового мінування (RAAM), 5 тисяч протитанкових засобів, високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM), понад 200 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV), стрілецька зброя, понад два мільйони набоїв до стрілецької зброї, а також медикаменти. 

 

«Сполучені Штати вже надали безпрецедентну допомогу Україні у сфері безпеки і продовжать працювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити необхідну підтримку України»,– заявили в Пентагоні.

 

Окрім цього США вводитимуть санкції проти тих, хто постачає Росію зброєю та допомагає їй у війні.

 

Президент України Володимир Зеленський подякував американському президенту Джо Байдену і народу США за надання нового пакету військової допомоги для України. 

 

«Щиро вдячний президенту США та американському народу за черговий пакет безпекової допомоги  для України в розмірі $725 млн. Ми отримаємо, зокрема, вкрай необхідні боєприпаси для HIMARS та артилерії. Прекрасний подарунок до Дня захисників і захисниць України! Російський агресор буде переможений, Україна буде вільною!», – написав президент у Twitter 15 жовтня.

 

Після повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Сполучені Штати активно підтримують Україну, регулярно надаючи озброєння та фінансову допомогу.

 

Зокрема, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Крім того, у Пентагоні заявили, що США планують забезпечити Україну зброєю на "місяці і роки вперед".

 

Про виділення нового пакету оборонної допомоги для України на $725 млн президент США Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен оголосили 14 жовтня. У Пентагоні повідомили, що до нього увійдуть, зокрема, додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди, протирадіолокаційні ракети HARM, понад 200 бронемашин Humvee та медикаменти.

 

За даними Пентагону, із січня 2021 року США виділили Україні понад $18,2 млрд у вигляді допомоги для підтримання безпеки. Із 2014 року США виділили Україні понад $20,3 млрд як допомогу у підтриманні безпеки і приблизно $17,6 млрд від початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого. 
 

Як повідомляла УМ, Президент США Джо Байден запевняє, що Україні нададуть сучасні системи ППО.