США нададуть Україні передові системи ППО

01:33, 11.10.2022
США нададуть Україні передові системи ППО

Байден пообіцяв Україні сучасні ППО. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден запевняє, що Україні нададуть сучасні системи ППО.

 

Про це господар Білого дому пообіцяв під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у понеділок ввечері.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві, оприлюдненій Білим домом в ніч на вівторок.

 

«Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, включаючи передові системи ППО», – йдеться в повідомлені.

 

Байден під час розмови також засудив ракетні удари, завдані росією по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті цих безглуздих атак.

 

Байден також наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами з метою продовження накладання санкцій на росію, притягнення росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства, а також надання Україні безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

 

Офіс президента України також підкреслив, що головною темою телефонних переговорів двох президентів була саме ППО.

 

А Зеленський назвав продуктивною свою розмову з Байденом.

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна змінила перелік пріоритетної зброї для отримання в Сполучених Штатів із наближенням зими: тепер перші місця там посідають системи протиповітряної оборони, оскільки росія, ймовірно, активізує ракетні удари по інфраструктурі.

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок 10 жовтня, РФ завдала масованого ракетного удару по території України.

 

Внаслідок ударів по Києву постраждали щонайменше 20 людей, також повідомляють про загиблих.

 

Російський диктатор путін нахвалявся ракетним обстрілом перед Радбезом рф і закидав «тероризм» саме Україні, згадавши Кримський міст.