Личаківський суд Львова продовжив арешт Медведчука до 14 листопада

15:16, 15.09.2022
Личаківський суд Львова продовжив арешт  Медведчука до 14 листопада

Медведчук перебуватиме під вартою щонайменше до 14 листопада (Фото з відкритих джерел)

Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання Генерального прокурора  та продовжив строк утримання під вартою народного депутата України Медведчука Віктора Володимировича ще на 60 днів —до 14 листопада. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба суду.

 

За даними клопотання, Медведчуку В.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, зібраних під час досудового розслідування доказів є достатньо для складання обвинувального акту. Стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів розслідування. 

 

Наразі адвокати нардепа мають вивчати 260 томів матеріалів кримінального провадження, після чого прокуратура складе обвинувальний акт та передасть його до суду.

 

Нагадаємо, що 10.01.2022 року Печерським районним судом міста Києва до підозрюваного Медведчука В.В. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишення свого житла за адресою проживання у м. Києві. Разом з тим, 26.02.2022 працівниками поліції виявлено відсутність Медведчука В.В. за вказаною адресою, чим встановлено факт порушення Медведчуком В.В. покладених нього ухвалою слідчого судді обов’язків.

 

У зв’язку з тим, що місце знаходження підозрюваного Медведчука В.В. було невідоме, 02.03.2022 органом досудового розслідування його було оголошено у державний,  міждержавний та міжнародний розшук.

 

12.04.2022 року підозрюваного Медведчука В.В. було затримано, а 14.04.2022 року  доставлено до органу досудового розслідування. Ухвалою слідчого судді від 16.04.2022 року підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний   запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

 

Як повідомляла УМ, 09 червня 2022 року суд продовжив строк утримання під вартою підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу до 09.08.2022 року, а потім до  19.09.2022 року.

 

За даними СБУ, росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров’я, а потім до рф, однак доїхати нардеп зміг лише до меж Київської області.

 

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилася від цього.