Україна є центром уявлення путіна про світову велич рф - євродепутат Бутікофер

19:22, 02.09.2022
Україна є центром уявлення  путіна про світову велич рф - євродепутат Бутікофер

Євродепутат Рейнхард Бутікофер. (Фото з відкритих джерел)

Депутат Європейського парламенту від Німеччини, голова делегації Європарламенту з розвитку відносин із Тайванем Рейнхард Бутікофер вважає, що без встановлення контролю росії над Україною імперські мрії президента володимира путіна будуть зруйновані.
 
Так само без контролю над Тайванем подібні прагнення керівництва Комуністичної партії Китаю залишаться недосяжними.
 
Як інформує Україна молода, про це він наголосив під час дискусії щодо ризиків для Тайваню внаслідок нападу рф на Україну на 26-й конференції Форуму 2000 у Празі.
 
«Наскільки Україна є центром уявлення президента путіна про світову велич росії, так Тайвань є центром мрії Сі Цзіньпіна про те, що він називає rejuvenation of the Chinese nation (відновлення величі китайської нації). Без контролю над Україною імперські мрії росії будуть зруйновані, і так само без контролю над Тайванем подібні прагнення партійного керівництва в Пекіні залишатимуться недосяжними», - сказав Бутікофер.
 
За словами євродепутата, на жаль, європейці не зробили достатньо для того, щоб відвернути напад росії на Україну, якому, на його переконання, можна було запобігти. Проте враховуючи «дуже поганий досвід» російсько-української війни, ЄС сьогодні активно долучається до міжнародних зусиль для запобігання війні на Тайвані й недопущення повторення трагедії, зазначив він.
 
На думку Бутікофера, переконати Китай утриматися від застосування сили проти Тайваню можна лише продемонструвавши єдність і рішучість демократичного світу в покаранні країни-агресора, в першу чергу економічними й політичними санкціями.
 
«Потрібно продемонструвати нашу рішучість примусити Пекін заплатити дуже-дуже високу ціну за військову агресію проти Тайваню», - сказав євродепутат.
 
Як відомо, Форум 2000 – це однойменний фонд та конференція, яка щорічно проводиться в Празі. Фонд «Форум 2000» заснований у 1996 році як спільна ініціатива першого Президента Чехії (1993-2003) Вацлава Гавела, японського мецената Йохея Сасакава та американського письменника, журналіста і лауреата Нобелівської премії миру 1986 року Елі Візеля.
 
Цілями діяльності Форуму 2000 є підтримка цінностей демократії та поваги до прав людини, сприяння розвитку громадянського суспільства й заохочення релігійної, культурної та етнічної толерантності.
 
Як повідомляла УМ, Євросоюз не визнаватиме паспорти рф на окупованих територіях України.