Штайнмаєр звинувачує керівництво РПЦ у причетності до злочинів проти України

14:05, 01.09.2022
Штайнмаєр звинувачує керівництво РПЦ у причетності до злочинів проти України

Штайнмаєр на пленарній асамблеї Всесвітньої ради церков у Карлсруе. (bundespraesident.de)

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр публічно звинуватив керівництво російської православної церкви на чолі з патріархом кирилом в причетності до війни проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це президент ФРН сказав під час виступу на  пленарній асамблеї Всесвітньої ради церков у Карлсруе.

 

При цьому, Штайнмаєр закликав всіх присутніх виступити проти пропаганди РПЦ.

 

За його словами, ця пропаганда "довільно заявляє про Божу волю заради імперських мрій про правління диктатури", а сама російська церква йде "блюзнірським невірним шляхом".

 

Згадав німецький президент і про килимові бомбардування, вбивство цивільних, воєнні злочини, а також про руйнування релігійних об'єктів в Україні.

 

"Керівництво російської православної церкви приєдналося до злочинів війни проти України. Ця тоталітарна ідеологія, замаскована під теологію, призвела до повного чи часткового знищення багатьох релігійних об’єктів на території України – церков, мечетей, синагог, навчальних та адміністративних будівель релігійних громад. Жоден християнин, який ще володіє своєю вірою, своїм розумом і почуттями, не зможе побачити в цьому волю Божу", – підкреслив пан Штайнмаєр.

 

 

Нагадаємо, ще у березні 2022 року патріарх РПЦ Кирило не лише не засудив рішення путіна про вторгнення в Україну, збрехавши, нібито Донбас "вісім років намагаються знищити", але й підтримав та навіть «освятив» цю варварську агресію.

 

Як повідомляла "УМ", попри протести киян в центрі столиці біля стадіону «Олімпійський» завершується будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП.