Боррель не підтримує повну заборону росіянам на в'їзд до Євросоюзу

15:26, 22.08.2022
Боррель не підтримує повну заборону росіянам на в'їзд до Євросоюзу

Жозеп Борель гальмує пропозиції деяких держав-членів заборонити видачу шенгенських віз громадянам росії (Фото з відкритих джерел)

Глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Європейський союз планує організувати навчання та допомогу Збройним силам України у сусідніх кранах.
 
Пропозиція буде обговорюватися наступного тижня в Празі на засіданні Ради міністрів ЄС.
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив повідомляє на прес-конференція Quo Vadis Europe.
 
«Це буде не в Україні, а в сусідніх країнах, де вже є навчальні місії. Я сподіваюся, що це буде схвалено»,- заявив він.
 
Водночас Жозеп Боррель виступив проти пропозиції деяких держав-членів заборонити видачу шенгенських віз громадянам Росії.
 
«Заборонити в'їзд всім росіянам - не дуже хороша ідея. Ми повинні бути більш виборчими»,- заявив він.
 
За його словами, ЄС не повинен відкривати двері олігархам, але «є багато росіян, які хочуть тікати з країни, тому що вони не хочуть жити в такій ситуації».
 
Боррель заявив, що деякі країни вже прийняли певну кількість заходів щодо заборони віз, які інші країни ЄС не збираються підтримувати, зазначивши, що було б краще спочатку обговорити це на рівні ЄС.
 
Нагадаємо, в ЄС все ще не прийшли до єдиної думки, про необхідність введення обмежень щодо видачі туристичних віз громадянам Росії.
Однак раніше заборону на видачу віз росіянам підтримали в Естонія, Латвія, Польща, Фінляндія і Чехія.
 
Також Литва закликала ЄС прийняти єдине рішення щодо скасування туристичних віз для громадян Росії, оскільки так санкції будуть працювати більш ефективно.
 
Раніше у Польщі розкритикували канцлера Німеччини Олафа Шольца, який не підтримав заборону на видачу шенгенських віз росіянам. Він пояснив таке рішення небажанням ускладнювати росіянам можливості тікати від диктатури Кремль.
 
Як повідомляла УМ, раніше високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку офіційного Брюсселя.
 
Зауважимо, що істерика росіян пов’язана не з втратою шопінгу в Мілані, а з тим, що це — глибокий ментальний удар. Вони вперше за останні 22 роки стикаються з тим, що силою не можуть нічого продавити. Всі розповіді про «залізну завісу» — це дурниці для лібералів. Вони (путін, лавров і так далі) могли хамити всьому світові, і їх боялися. А тут їх перестають боятися.