Постпред рф в ООН: путін не буде домовлятися із Зеленським про мир

13:54, 22.08.2022
Постпред рф в ООН: путін не буде домовлятися із Зеленським про мир

Постійний представник РФ при ООН в Женеві Геннадій Гатілов. (suspilne.media)

Постійний представник РФ при ООН в Женеві Геннадій Гатілов заявив, що Кремль не планує переговори із Зеленським.
 
Москва не бачить дипломатичних шляхів, щоб покінчити з війною, яку вона розв’язала проти України, натомість очікує, що конфлікт буде довгим.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Financial Times 
 
Гатілов наголосив, що ООН повинна грати більшу роль у спробах закінчити війну, а також звинуватив США і інші країни НАТО в тому, що вони нібито змушують Україну відмовлятися від переговорів. 
 
Постпред рф також впевнений, що прямих переговорів між Владіміром Путіним і Володимиром Зеленським не буде.
 
«Зараз я не бачу жодних можливостей для дипломатичних контактів. І чим довше конфлікт триває, тим важче буде знайти дипломатичне рішення», - сказав Гатілов.
 
Financial Times пише, що його коментарі прозвучали на тлі човникової дипломатії, яка спостерігалася впродовж останніх кількох тижнів. Слова Гатілова перекреслюють всі надії на те, що зернову угоду, яка дозволила розблокувати експорт з України, можна буде використати як базу для більш широких домовленостей.
 
Представник Росії також поскаржився, що ООН став «політизованим» через російську війну проти України. І це нібито «нашкодило авторитету ООН і її підрозділам». І, на думку Гатілова, саме тому організація не може діяти як ефективний посередник.
 
«У нас немає жодних контактів з західними делегаціями. У протокольній площині ми не бачимо один одного… Приватно теж в нас, нажаль, немає жодних контактів. Ми просто не говоримо», - поскаржився Гатілов.
 
Як повідомляла УМ, Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вигадав нове пояснення для вторгнення Росії в Україну, обґрунтувавши, що рішення про проведення «спеціальної операції» в Україні було ухвалене нібито через неприйнятні загрози безпеці Росії, створені урядом України.