Шойгу вигадав нові причини для нападу на Україну

12:41, 20.08.2022
Шойгу вигадав нові причини для нападу на Україну

Шойгу придумав нову версію щодо нападу на Україну, пояснивши загрозою безпеки з боку українського уряду

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу, виступаючи на пленарному засіданні Першого Міжнародного антифашистського конгресу в суботу, 20 серпня, 
вигадав нове пояснення для вторгнення Росії в Україну. Він обґрунтував, що рішення про проведення «спеціальної операції» в Україні було ухвалене нібито через неприйнятні загрози безпеці Росії, створені урядом України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють РІА Новости в Телеграмі.
 
«Протягом восьми років київський режим чинив кричущі злочини щодо громадян ДНР і ЛНР. Загинули тисячі ні в чому не винних людей, включаючи дітей. Одночасно розпочалося військове освоєння української території Північноатлантичним альянсом. Київ взяв курс на вступ до НАТО. Все це створило неприйнятні загрози безпеці Росії»,- сказав Шойгу.
 
За його словами, «на цьому фоні в лютому Верховний головнокомандувач (Путін) ухвалив єдине вірне рішення про проведення спеціальної військової операції».
 
Як повідомляла УМ, міністр оборони рф сергій шойгу віддав наказ окупантам «наростити» дії армії на всіх напрямках боротьби з Україною. Наказ про наступ був даний після інспекції угруповань військ «Південь» і «Центр».
 
Також він заявив, що росія не потребує застосування ядерної зброї в Україні, "головне її призначення — це стримування ядерного нападу"