путін хоче переговорів та дипломатичного вирішення війни в Україні - Шредер

08:46, 03.08.2022
путін хоче переговорів та дипломатичного вирішення війни в Україні - Шредер

Шредер перебуває у дружніх відносинах із путіним. (stern.de)

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявляє, що президент рф путін нібито хоче переговорів та дипломатичного вирішення війни в Україні.

 

Німецький політик перебуває у дружніх відносинах із главою Кремля і нещодавно повернувся з Москви, де невідомо що робив.

 

Як інформує Україна молода, деталі Шредер розкрив в інтерв'ю тижневику Stern, мовній компанії RTL та телеканалу n-tv.

 

Ексканцлер розповів, що їздив до Москви і зустрічався там із російським лідером.

 

«Хороша новина у тому, що Кремль хоче вирішення шляхом переговорів. Перший успіх – це угода щодо зерна, можливо, її можна поступово розширити до припинення вогню», – не кліпнувши оком видав Шредер.

 

Після чого він озвучив низку неоднозначних заяв.

 

Зокрема, назвав війну "помилкою російського уряду", проте додав: "Якщо дивитися на проблеми, які справді актуальні, то їх можна вирішити. Наприклад, "абсурдно", що Україна має відвоювати Крим військовим шляхом. Щодо членства в НАТО, навіть президент України Володимир Зеленський сказав, що "є альтернатива, така як збройний нейтралітет України, без членства в НАТО, як у Австрії".

 

Шредер також запропонував зробити вкрадений росією Донбас, де війська рф убили тисячі людей, чимось схожим на швейцарський кантон.

 

«У росії існують реальні побоювання оточення, які підживлюються історією. І, на жаль, вони виправдані», – резюмував ексканцлер у дусі російської пропаганди.

 

За даними ЗМІ, Шредер хоче зберегти контакт із путіним і виступає проти постачання зброї Україні.

 

Зауважимо, раніше у Бундестазі закликали розслідувати дії ексканцлерів Ангели Меркель та Герхарда Шредера, які призвели Німеччину до газової залежності від Москви.

 

Як повідомляла "УМ", у травні  Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії «Роснєфть»