Олександр Клименко призначений керівником САП

11:06, 28.07.2022
Олександр Клименко призначений керівником САП

Керівник САП Олександр Клименко. (Фото з відкритих джерел)

Новий Генпрокурор Андрій Костін призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександра Клименка, який переміг у конкурсі на цю посаду.

 

Призначення відбулося в День державності, 28 липня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі в середу.

 

«Сьогодні був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору і затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення», - повідомив Єрмак.

 

Він привітав Костіна з початком роботи очільником ГПУ, а Клименка з призначенням на посаду керівника САП і побажав їм ефективної роботи.

 

«Незалежна антикорупційна інфраструктура є важливою складовою демократії в Україні. Боротьба з корупцією є пріоритетом для нашої держави, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу», - зазначив глава Офісу Президента.

 

За його словами, Офіс генпрокурора має важливу місію - розслідування злочинів росії проти України.

 

«Ми повинні притягнути до відповідальності російських злочинців. Все буде Україна», - наголосив Єрмак.

 

Як повідомляла «УМ», 19 липня конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердила результати конкурсу: найбільше балів набрав детектив НАБУ Олександр Клименко.