російське суспільство з такою кількістю вбивць залишиться скаліченим на покоління – Зеленський

00:26, 16.07.2022
російське суспільство з такою кількістю вбивць залишиться скаліченим на покоління – Зеленський

Зеленський констатує, шо російська держава і її суспільство деградують. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський переконаний, що українське суспільство  збереже  свою людяність і цивілізованість, а от російське суспільство з такою кількістю вбивць і катів залишиться скаліченим на покоління, причому з власної ж вини.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у відеозверненні в ніч на суботу.

 

За його словами, українські слідчі уже почали встановлювати всіх винних, причетних до варварського удару по Вінниці.

 

«І на національному рівні, і на міжнародному рівні зробимо все, щоб абсолютно всі російські вбивці відповідали за скоєне», - наголосив Зеленський.

 

Він також повідомив, що внаслідок удару російської армії по Миколаєву 15 липня  вранці зруйновані корпуси двох інститутів – педагогічного та кораблебудівного.

 

«Немає таких слів у нормальній людській мові, які можуть охарактеризувати, до якого стану деградувала російська держава. Це ж подвійний злочин – знищувати саме педагогічні інститути, щоб і закладу освіти не було, і нових освітян не могли навчити», - сказав Президент.

 

І запевнив, що такі дії терористів нічого їм не дадуть - Україна відновить усе, що вони зруйнували.

 

«Кожен із понад двох тисяч освітніх закладів – усі дитячі садочки, всі школи, інститути, університети. А головне – ми збережемо нашу людяність і нашу цивілізованість. А от російське суспільство з такою кількістю вбивць і катів залишиться скаліченим на покоління, причому з власної ж вини», - підкреслив глава держави.

 

На його переконання, російські загарбники бачать, що Україна стає сильнішою, тож намагаються залякати українців та завдати максимальної шкоди містам.

 

«Зараз, коли я записую це звернення, майже по всій території нашої держави – повітряна тривога. Є попередня інформація щодо влучань – Дніпро, Кременчук, Київщина. Окупанти усвідомлюють, що ми поступово стаємо сильнішими, і мета їхнього терору дуже проста – тиснути на нас з вами, тиснути на наше суспільство, залякувати людей, завдавати максимальної шкоди українським містам, поки російські терористи ще здатні це робити», - сказав Зеленський.

 

І закликав кожного українця не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

 

Як повідомляла «УМ», вперше в історії світових воєн росією було застосовано всі типи її ракет проти Украіни.