Не дозволимо Кремлю зруйнувати Україну - президентка Єврокомісії

18:10, 04.07.2022
Не дозволимо Кремлю зруйнувати Україну - президентка Єврокомісії

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу на конференції в Лугано

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн виступила на конференції з питань відновлення України, яку проводять у швейцарському Лугано. 
 
Вона заявила, що Кремль хоче зруйнувати Україну, однак країни ЄС ніколи не дозволять цьому статися.
 
Як інформує УМ, її виступ транслювали у Twitter. 
 
«Мета Кремля – військова, політична, економічна руйнація України. Вони хочуть підірвати існування України як держави. Ми не можемо і ніколи не дозволимо цьому статися»,— заявила вона у понеділок.
 
Президент Єврокомісії нагадала, що з початку війни ЄС мобілізував майже 6,2 млрд євро фінансової підтримки Україні. 
 
«Як вам відомо, ще більше надійде і буде ще більше»,- запевнила вона.
 
Фон дер Ляєн вважає, що принципи, які буде закладено під час конференції у Лугано, стануть «першим блоком принципів, які спрямовуватимуть наш шлях, стануть основою, щоб відновити та реконструювати Україну».
 
«Українська молодь віддає своє життя, щоб втілити своє бачення (України) у реальність. Вони борються за вільну та незалежну Україну. Вони борються за повагу міжнародного права та наші цінності. Ми знаємо, що їх битва – це також і наша битва. І тоді як ми працюємо у ці дні, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні, ми також маємо гарантувати, що Україна виграє мир. І це буде точно. Слава Україні!»,—цими словами президентка Єврокомісії завершила свій виступ.
 
Як повідомляла УМ, після авіаудару по торговельному центру «Амстор» у Кременчуці Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що росія повинна відповісти за усі злочини, скоєні проти мирних українців.