Україна виконає сім рекомендацій Єврокомісії до кінця року - Стефанішина

17:14, 22.06.2022
Україна виконає сім рекомендацій Єврокомісії до кінця року - Стефанішина

Виконати усі рекомендації — у наших інтересах, оскільки ми хочемо говорити про початок переговорів щодо вступу до ЄС— Стефанішина

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що Україна виконає сім рекомендацій Європейської комісії щодо надання статусу кандидата у члени ЄС до кінця року.
 
Як інформує Україна молода, про це Стефанішина розповіла на брифінгу 22 червня. 
 
«Сім пунктів, які визначені Європейською комісією, не є складними або такими, що не можна виконати для України. Кожен з них слугує інтересам України, і сьогодні ми сконцентруємось над тим, щоб їх реалізувати», - сказала Стефанішина. 
 
З її слів, це питання, які стосуються змін до законодавстрва про Вищу раду правосуддя, Вищу кваліфікаційну комісію, зміни законодавства щодо відбору суддів Конституційного суду, початок відбору директора НАБУ тощо.
 
«Всі ці заходи вже реалізуються в певній мірі. Ми прискоримо ці процеси і завершимо їх реалізацію, ухвалимо необхідні закони, і цей процес ми плануємо завершити до кінця року», - додала віцепрем'єр.
 
Стефанішина наголосила, що реалізувати усі кроки — в наших інтересах, оскільки ми хочемо говорити про початок переговорів щодо вступу до ЄС.
 
Відповідаючи на запитання, чи можливе відкликання статусу у разі невиконання державою рекомендацій, вона сказала, що Україна нікому не віддасть свій статус кандидата в ЄС.
 
Як повідомляла УМ, Європейська комісія рекомендувала надати Україні статусу кандидата та опублікувала рекомендації для держави.
 
Україна очікує отримати рішення щодо свого статусу кандидата на вступ до ЄС зранку в п’ятницю, 24 червня.