Прокуратура арештувала майно ексміністра-втікача Лебедєва

14:25, 13.06.2022
Прокуратура арештувала майно ексміністра-втікача Лебедєва

Ексочільник міноборони Павло Лебедєв припас в Україні 645 залізничних вагонів, які були арештовані прокуратурою (Фото з відкритих джерел)

В Україні знайшли та арештували 645 вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належить підприємствам сім'ї ексміністра оборони України Павлу Лебедєву, якого оголошено у розшук за держзраду. 
 
Колишній посадовець втік до Росії разом із експрезидентом Віктором Януковичем. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
 
«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у ході розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду. Наразі арештоване майно передано в управління АРМА», – йдеться в повідомленні.
 
Повідомляється, що на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього Міністра оборони України (2012-2014 р.р.). Вказані підприємства займаються поставками та реалізацією товарів на території РФ, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.
 
Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі шість цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.
 
Відкрито кримінальне провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та привласнення майна (ч. 3 ст. 110-2 та ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Нагадаємо, Лебедєв був міністром оборони України з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року. Він має російське походження, був членом «Партії регіонів».
 
Як повідомляла УМ, Печерський районний суд Києва погодив дозвіл на арешт колишнього президента України Віктора Януковича у провадженні щодо справи із незаконним переправленням через держкордон у 2014 році. Йдеться про ч.2 ст.332 КК України.