Янукович заочно арештований за незаконну втечу з України

16:40, 19.05.2022
Янукович заочно арештований за незаконну втечу з України

Печерський суд заочно обрав запобіжний захід Януковичу у вигляді тримання під вартою

Печерський районний суд Києва погодив дозвіл на арешт колишнього президента України Віктора Януковича у провадженні щодо справи із незаконним переправленням через держкордон у 2014 році. Йдеться про ч.2 ст.332 КК України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у офісі Генпрокуратури.
 
Печерський районний суд Києва у четвер, 19 травня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою президенту-втікачу Віктору Януковичу. 
 
За даними слідства, 23 лютого 2014 року Віктор Янукович перебував на околиці села Урзуф (приблизно 40 км від Маріуполя). 
Саме звідти, трьома гелікоптерами, що належать ЗС РФ, він незаконно перетнув кордон, взявши із собою щонайменше 20 осіб та виїхав до Анапи Краснодарського краю.
 
Наразі у цій справі триває досудове розслідування. Раніше Віктору Януковичу оголосили про підозру за ч. 2 ст. 332 ККУ(організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України.
 
Нагадаємо, раніше український суд вже заочно засудив Януковича за державну зраду на 13 років. Захист екс-президента-втікача хотів скасувати цей вирок, однак програв у Верховному суді.
 
Як повідомляла УМ, колишній втікач-президент України Віктор Янукович  знову втрапив у халепу: подав позов до Верховної Ради, оскарживши ухвалу за 2014 рік, але не до того суду.