Орбана переобрали прем'єром Угорщини

17:20, 16.05.2022
Орбана переобрали прем'єром Угорщини

Парламент Угорщини обрав Орбана на посаду прем´єра вп’яте.

Парламент Угорщини переобрав Віктора Орбана на посаду прем'єр-міністра країни.
 
Він безперервно обіймав посаду глави уряду з 2010 року і склав присягу – вже вп’яте. За переобрання Орбана проголосували 133 депутати, проти були 27, ніхто не утримався.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве видання Origo. 
 
У своїй промові він згадав про нібито втручання України у виборчу кампанію в Угорщині, а також про війну РФ проти України і санкції. 
 
Він зазначив, що Європа та Захід «вступили в епоху небезпеки», наголосивши, що політика війни та санкцій спровокувала енергетичну кризу, а підвищення відсоткових ставок у США призвело до інфляції, і все це наближає епоху економічного спаду.
 
Він чітко дав зрозуміти: Україна під ударом, Росія нападає, тому уряд сприяє гуманітарним операціям з українськими біженцями.
 
«Це все попри те, що закарпатські угорці зазнали попередніх порушень їх прав. Ми також закрили очі на те, що президент України втрутився у виборчу кампанію»,- зазначив Орбан.
 
Також він заявив, що в інтересах європейської єдності Угорщина не буде перешкоджати санкціям, поки вони не перетнуть червону лінію самооборони угорської економіки, якщо вони не загрожуватимуть енергетичній безпеці.
 
«НАТО не повинен переходити від оборонного альянсу до військового»,- заявив також він.
 
«Ця війна не повинна була розпочатися»,— зазначив Орбан, наголосивши, що війну легко почати, але важко закінчити.
 
Також він зазначив, що Європа не має засобів, щоб прискорити кінець війни,  і тому лідери переконані, що санкції можуть поставити росію на коліна. 
 
Раніше Віктор Орбан вніс президента України Володимира Зеленського до списку своїх особистих політичних супротивників.
 
ЗМІ також писали, що Орбан був тим європейським лідером, який вимагав від України доказів того, що злочини росії в Бучі не були інсценовані.
 
Нагадаємо, Угорщина є єдиною країною ЄС, яка виступає проти запровадження ембарго на імпорт російської нафти.
 
Як повідомляла УМ, Будапешт не блокуватиме членство України в Європейському союзі, коли до цього дійде час.