Анкета кандидата у члени ЄС: Україна відправила першу частину до Брюсселю

17:30, 18.04.2022
Анкета кандидата у члени ЄС: Україна відправила першу частину до Брюсселю

Володимир Зеленський офіційно вручив послу ЄС Матті Мааксікасу анкету-опитувальник (Фото: twitter.com/MattiMaasikas)

Офіційний Київ відправив Європейській комісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки нашої спроможності отримати статус кандидата у члени ЄС і вже працює над другою частиною.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в соцмережах у понеділок.

 

"Першу частину опитувальника щодо членства України в ЄС надіслано на адресу Єврокомісії. Як і обіцяв президент Володимир Зеленський, Україна заповнила документ за тиждень! Вже почали працювати над другою частиною. Пишаюся українською урядовою командою", – написала вона у Twitter.

 

 

ДОПОВЕНЕНО: Згодом Володимир Зеленський офіційно вручив послу ЄС Матті Мааксікасу анкету-опитувальник, яку заповнюють країни-кандидати на членство в ЄС, передає Офіс Президента.

 
Президент нагадав, що євроінтеграційні процеси активізувались на тлі агресії, яку зазнає Україна з боку рф. Він подякував Урсулі фон дер Ляєн, яка привезла цей опитувальник відразу після того, які ворога відігнали від Києва і відкрились звірства армії рф у Бучі.
 
 
Матті Мааксікас підтвердив: щойно Україна зробила черговий крок, який допоможе стати їй частиною європейської спільноти.
 

Як повідомляла «УМ», 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

 

Тоді Володимир Зеленський заявив, що Україна буде готова з відповідями за тиждень.

 

Нагадаємо, 28 лютого Україна офіційно подала до Брюсселя заявку про вступ до ЄС та висловила сподівання, що ЄС, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочату процедуру.