На авіабазі «Рамштайн» десятки країн братимуть участь у конференції щодо підтримки України

14:55, 23.04.2022
На авіабазі «Рамштайн» десятки країн братимуть участь у конференції щодо підтримки України

На базі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині незабаром відбудеться безпекова конференція щодо України. (Фото з відкритих джерел)

Свою участь у конференції, що відбудеться 26 квітня на базі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині й на якій обговорять підтримку України – підтвердили понад 20 країн.

 

Як інформує УМ, про це пише Bild.

 

Речник Міністерства оборони США Джон Кірбі у п'ятницю зазначив, що було запрошено близько 40 країн. Він не назвав, які країни вже погодилися.

 

Раніше він говорив, що йдеться не тільки про країни НАТО і ця зустріч проходить не під егідою Альянсу.

 

Міністр оборони США Ллойд Остін також запрошений на конференцію, де мова йтиме про оборонні потреби України не тільки для боротьби проти РФ, але і на перспективу для зміцнення української армії.

 

Нагадаємо, що 21 квітня президент США Джо Байден оголосив вже третій з початку повномасштабної війни пакет військової допомоги для України на 800 млн доларів.

 

До нього включили сімдесят дві 155-мм гаубиці і техніку для буксування, 144 тисячі снарядів до них, понад 120 безпілотників. До другого пакета допомоги США увійшли бронетранспортери, артилерійські системи, гелікоптери та безпілотники.

 

Як повідомляла УМ, для посилення позицій на полі бою з росією уряд Канади схвалив передачу Україні певної кількості гаубиць типу М-777.