Канадський уряд передав Україні гаубиці М-777

11:48, 23.04.2022
Канадський уряд передав Україні гаубиці М-777

Канада передала Україні 155-мм гаубиці M-777 зі снарядами Excalibur.

Для посилення позицій на полі бою з росією уряд Канади схвалив передачу Україні певної кількості гаубиць типу М-777.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві уряду.

«Як заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на початку цього тижня, Канада надала ЗСУ важку артилерію, як того просила Україна. Канада разом зі своїми американськими союзниками передала ЗСУ ряд гаубиць типу M-777 та відповідних боєприпасів», – йдеться у заяві.

 

Зазначається, що гаубиця M-777 легша і менша, але потужніша за будь-яку гармату такого типу. M-777 здатна точно вражати цілі на відстані до 30 км.

 

Крім того, Канада надала Україні значну кількість додаткових протиброньових боєприпасів Carl Gustaf за запитом Києва.

 

Канада також перебуває в процесі завершення контрактів на ряд броньованих машин комерційного зразка, які будуть відправлені в Україну якнайшвидше, а також контрактів на обслуговування та ремонт спеціалізованих камер безпілотників, які Канада вже поставила Україні.

 

Читайте також: Шмигаль подякував Фріланд за підтримку, яку Україні надає Канада

Загалом з січня 2022 року Канада виділила понад 118 млн дол. на військову техніку для підтримки України. У бюджеті на 2022 рік Канада також виділила 500 млн дол. додаткової військової допомоги Україні на 2022-23 фінансовий рік.

 

«У той час, як українці борються за захист свого суверенітету, свободи та незалежності, Канада продовжує надавати Україні військову техніку, необхідну для боротьби та перемоги у цій війні», – заявила міністр оборони Аніта Ананд.

 

Як повідомляла УМ, Париж передасть в Україну партію протитанкових ракет Milan і самохідні артилерійські установки Caesar.