Російські війська розпочали битву за Донбас – Зеленський

00:12, 19.04.2022
Російські війська розпочали битву за Донбас – Зеленський

Володимир Зеленський дякує захисникам України та героїчним містам України за незламність. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський констатує, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувались.

 

За його даними, дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні в ніч на вівторок.

 

При цьому, Верховний Головнокомандувач зауважив, що російські генерали вбили занадто багато своїх солдат, а тому під час нового наступу поводяться обережніше.

 

«На сході та півдні нашої держави окупанти намагаються атакувати останнім часом трохи більш продумано, ніж це було раніше. Тиснуть, шукають слабке місце в обороні нашої держави, щоб знайти і зайти туди основними силами…

 

Мабуть, російські генерали, які звикли не рахувати будь-які втрати, убили вже стільки російських військових, що навіть їм доводиться бути обережніше, бо нікого не залишиться, щоб наступати.

 

Втім, хай не сподіваються, що це їм допоможе. Це питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена», - сказав Зеленський.

 

І додав: «Скільки б туди не зганяли російських військових, ми будемо боротись. Ми будемо захищатись. Ми будемо це робити щоденно. Нічого українського не віддамо, а чужого – нам не потрібно.

 

І я вдячний усім нашим бійцям, усім нашим героїчним містам на Донбасі, Маріуполю, а також містам Харківщини, які тримаються. Які захищають долю всієї держави, стримуючи сили загарбників. Рубіжне, Попасна, Золоте, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ та всі інші, які протягом всіх цих років й назавжди – з Україною».

 

Президент також вважає, що росії буде вкрай складно відновити ракетний запас в умовах чинних санкцій, а згодом перекриють лазівки, які дозволяли їх обходити. 

 

Наразі ж російська армія не збавляє темпу використання ракет проти України.

 

«Тобто російські ракетні удари призводять лише до одного – ракетної само-демілітаризації Російської Федерації», - робить висновок глава держави.

 

І відзначив, що схожий процес відбувається і з іншими російськими озброєнням: «Виробляти нову артилерію, літаки, нові гвинтокрили, крейсери в умовах санкцій буде непідйомним завданням для Росії».

 

Зеленський додав, що жодний із ракетних ударів не змінив для Росії принципово ситуації: «Якщо оцінювати їх усі разом, то висновок буде – це стратегічна безглуздість».

 

Як повідомляла «УМ», раніше Зеленський закликав світ відповісти санкціями проти російських спроб «рубльової окупації» Херсонщини і Запоріжжя.